Головні Новини
Подобається

До уваги вступників! Відтепер можна дізнатись, скільки у вузах є державних місць

04/04/2018
До уваги вступників! Відтепер можна дізнатись, скільки у вузах є державних місць

У 2018 році всі вступники зможуть подивитися кількість місць для прийому за держзамовленням у певні вищі навчальні заклади.

Популярне4G в Україні: як перевірити карточку на доступ до швидкісного інтернету

На сайті Міністерства освіти і науки України тепер можна дізнатися скільки місць для прийому за держзамовленням зможе виділити кожен вищий навчальний заклад, що належать до сфери управління МОН.

В опублікованих документах можна знайти дані про програми бакалаврату та магістратури зі 161 закладу вищої освіти з усіх регіонів України, а також кількість бюджетників, які може набрати заклад.

– Пороги максимуму і мінімуму бюджетних місць на кожну спеціальність встановлюються вишами в зв’язку з тим, що в Україні вступ на бакалаврат та деякі спеціальності магістратури здійснюється за широким конкурсом, – йдеться у повідомленні.

Графа максимальний обсяг у документі показує скільки найбільше вступників може прийняти вищий навчальний заклад на певну спеціальність.

Але оскільки в Україні діє система широкого конкурсу, то ВНЗ може як отримати максимальний обсяг місць держзамовлення, так і не отримати жодного бюджетного місця.

– Кваліфікаційний мінімум показує, скільки вступників з найкращими балами мають обрати навчання за конкретною спеціальністю у виші, щоб на цю спеціальність взагалі відбувся набір бюджетників, – додається у повідомленні.

До слова, у 2018 році змінився порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної середньої освіти.


 


                         



Коментарі