Економіка України
Подобається

“Знизилися ціни на деякі продукти, але…”: дізнайтесь про зміни

03/04/2018
“Знизилися ціни на деякі продукти, але…”: дізнайтесь про зміни

В березні поточного року в Україні знизилися ціни на окремі соціальні продукти харчування

У п’ятірку рекордсменів по ціновому спаду увійшли:

макарони (-3,9%) – вартість в березні 41,87 грн;

крупи гречані (-2,6%) – вартість в березні 24,14 грн;

ковбаси (-2,1%), вартість у березні 161,02 грн;

курятина (-1,14%), вартість у березні 90,21 грн;

масло (-1,13%), вартість у березні 18,65 грн.

У той час як ціни на курятину впали, свинина подорожчала майже 9% до 101,95 грн. Інші соціальні продукти харчування подорожчали. наприклад, хліб житній додав у ціні майже 5% до 22,46 грн, олію соняшникову – 4,6% до 38,79 грн, рис – 4% до 26,08 грн, борошно – 3,5% до 11,96 грн.

Нагадаємо, за тиждень до Великодня українці перестали купувати молочну продукцію. Так, її споживання в багатьох регіонах України знизилося. Але от продати надлишки молочки на експорт, як це відбувається в інших категоріях молочної продукції, неможливо.

Навіть незважаючи на занепад продажу, виробники свіжих молочних продуктів не знижують ціни на свою продукцію. Це робиться швидше за все для того, щоб потім у квітні знову не обговорювати з мережами збільшення цін.

Але і тут знайшовся вихід – деякі переробники вдаються до акційними знижками.

Ціни на свіжі молочні трохи зміцняться вже в квітні, незважаючи на прогнозоване зниження цін на молочну сировину. І хоча експорт свіжих молокопродуктів може стати досить вигідним, шукати зовнішні ринки збуту для такої продукції вкрай складно.

Популярне:Не показав лічильник – штраф у розмірі 44 тис: Як новий закон змінить життя українців

Час від часу вдається тільки трохи збільшувати експортні продажі ультрапастертеризованого молока, але минулий місяць і з цієї позиції виявився провальним: порівняно з січнем експорт молока впав відразу в 2 рази, до 700 тонн, а в цілому свіжих молокопродуктів продали за кордон тільки 1, 2 тис. тонн.

У той же час, в країні майже стабільно зростає імпорт свіжих молочних продуктів. Тільки в лютому в країну завезено 550 тонн кисломолочних продуктів.


                         



Коментарі