Головні Новини
Подобається

“За умови…”: Стало відомо, хто з українців залишиться без пенсії

12/02/2018
“За умови…”: Стало відомо, хто з українців залишиться без пенсії

Зараз експерти виділяють п‘ять категорій судових справ щодо отримання пенсійних виплат переселенцями. За постановою Кабінету Міністрів України № 365 кожен переселенець зобов‘язаний пройти перевірку та верифікацію. За умови невідповідності вимогам громадяни можуть бути позбавлені пенсій.

Частина судових справ переселенців пов‘язана із проходження перевірок. Інша частина стосується переселенців, які виїхали в 2014-2015 роках на підконтрольну Україні територію, але через брак коштів для життя змушені були повернутися назад. Найчастіше до таких належать люди поважного віку та немобільне населення.

Третя категорія складається із населення, яке ніколи не залишало непідконтрольної території. Зараз воно не має можливості звернутися до правозахисників через проблеми із мобільним зв‘язком, невміння користуватися комп‘ютерними технологіями та неможливість переміщатися. Це, як правило, старі та хворі люди.

Четверта група – це люди віком 50-55 років, які все життя працювали у важких умовах, однак у зв‘язку із тим, що всі документи та архіви залишилися на непідконтрольній території, можуть розраховувати лише на мінімальну пенсію. Окрему категорію складають люди, які не просто переїхали на підконтрольну територію, а й інтегрувалися на новому місці. Вони придбали нове житло, оформили прописку за місцем проживання. Однак, ярлик переселенця досі тримається на них, їх змушують проходити ідентифікацію та інші процедури для переселенців щодо отримання пенсії.

Як раніше зповідомляли, пенсійну реформу планують повноцінно реалізувати до 2020 року. Кабінет Міністрів затвердив “Стратегію модернізації і розвитку Пенсійного фонду до 2020 року”. 

Популярне:Дізнайтесь офіційний курс валюти на понеділок, 12 лютого

Додамо, що українці, котрі проживають у країнах, з якими укладено міжнародні угоди, мають право на пенсійне забезпечення, що проводиться за законодавством держави, на території якої вони проживають. Зокрема, 13 серпня 1992 року було підписано багатосторонню Міжурядову угоду про гарантії прав громадян держав-учасниць СНД у галузі пенсійного забезпечення. Її підписали Російська Федерація, Україна, Киргизстан, Вірменія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Казахстан і Білорусь.


                         



Коментарі