Економіка України
Подобається

Уже з квітня! Дізнайтеся скільки доведеться платити за газ

12/02/2018
Уже з квітня! Дізнайтеся скільки доведеться платити за газ

Газ в Україні вже в квітні може подорожчати або на 62%, або на 14%. Все залежить від того, який варіант вибере влада.

Газ в Україні вже в квітні може подорожчати або на 62%, або на 14%. Все залежить від того, який варіант вибере влада. Раніше в мережі з'явилися розрахунки Міністерства фінансів в тому, як по чинному нормативу Кабмін №? 187, повинен подорожчати газ.

"Ця постанова прийнята за рекомендацією МВФ, в підписаному з МВФ меморандумі українська влада взяла на себе зобов'язання дотримуватися зазначеного документа. Головні особливості розрахунку газу за вказаною постановою: враховується середня ціна газу на німецькому хабі за минулий рік, витрати на транспортування включають в кінцевий тариф, вартість газу не змінюється, якщо блакитне паливо дорожчає або дешевшає максимум на 10% ", – говориться в публікації.

Якщо перерахувати тариф по чинному нормативу №? 187: з 1 квітня – подорожчання газу на 62% (до 8 тис. грн за 1000 куб без ПДВ) з 1 жовтня – подорожчання газу на 73% (до 8,5 тис. грн за 1000 куб без ПДВ). Але є і більш "м'який вараінт", зазначає автор статті.

Згідно з пропозицією Міненерго – подорожчання може скласти 12% -14%. На сайті Міненерго кілька тижнів тому з'явився проект рішення, в результаті якого зміниться формула розрахунку тарифу. Головне нововведення – враховувати вартість газу на німецькому хабі пропонують за 6, а не 12 місяців.

Крім того, з формули виключають вартість доставки газу з німецького хабу. Вартість доставки – приблизно $ 25 за тис. кубометрів. Але при цьому девальвувала гривня, подорожчало імпортне паливо, зросла максимальна надбавка для облгазів з 2,5% до 10%

Раніше в мережі з'явилися розрахунки Міністерства фінансів в тому, як по чинному нормативу Кабмін №? 187, повинен подорожчати газ.

Популярне: Податок на виведений капітал: що треба знати

Якщо перерахувати тариф по чинному нормативу №? 187:

з 1 квітня – подорожчання газу на 62% (до 8 тис. грн за 1000 куб без ПДВ)

з 1 жовтня – подорожчання газу на 73% (до 8,5 тис. грн за 1000 куб без ПДВ).


Але є і більш "м'який вараінт", зазначає автор статті.

Згідно з пропозицією Міненерго – подорожчання може соства 12% -14%. На сайті Міненерго кілька тижнів тому з'явився проект рішення, в результаті якого зміниться формула розрахунку тарифу. Головне нововведення – враховувати вартість газу на німецькому хабі пропонують за 6, а не 12 місяців. Крім того, з формули виключають вартість доставки газу з німецького хаба.

Вартість доставки – приблизно $ 25 за тис. Кубометрів. Але при цьому девальвувала гривня, подорожчало імпортної паливо, зросла максимальна надбавка для облгазів з 2,5% до 10%


                         



Коментарі