Економіка України
Подобається

На початку весни очікуйте гарних новин від НБУ: що буде з курсом гривні

25/01/2018
На початку весни очікуйте гарних новин від НБУ: що буде з курсом гривні

Глава Ради Національного банку Богдан Данилишин вважає, що курс гривні стабілізується в березні-квітні і може зміцнитися до літа.

«У міру збільшення обсягів експорту агропродукції (з лютого-березня), за умови збереження відносної сприятливої ​​кон'юнктури ринку металургійної продукції та сезонного зростання попиту на неї (з березня-квітня), очікується стабілізація курсу гривні (можливий сценарій зі зміцненням курсу нацвалюти в кінці весни – початку літа) », – написав він у Facebook.

При цьому Богдан Данилишин зазначив, що істотно посприяє курсової стабільності відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом і отримання макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

 

«Сподіваюся, що після зустрічі президента Петра Порошенка і глави МВФ Крістін Лагард Україна активізує переговорний процес з МВФ і наступний транш кредиту Україна зможе отримати ще до літа», – додав він.

Пан Данилишин зазначив, що 30 січня рада НБУ на своєму засіданні розгляне питання про стан валютного ринку України.

Популярне: По 10 людей в день: дізнайтесь, яку ще область “косить” кір

«Відразу хочу заспокоїти, що ніякої загрози національній грошовій одиниці немає, ситуація знаходиться під контролем НБУ, її також відстежує рада НБУ, визначає основні принципи грошово-кредитної політики. Фундаментальних чинників для девальвації гривні в даний час немає », – підкреслив він.

За словами голови Ради НБУ, поточна ситуація на валютному ринку України є традиційною, оскільки простежується чітка сезонність курсової динаміки з піками знецінення гривні в січні-лютому.


                         



Коментарі