Економіка України
Подобається

Пенсія в Україні: Рева зробив важливу заяву

23/01/2018
Пенсія в Україні: Рева зробив важливу заяву

Нинішня українська пенсійна система стала жертвою несправедливості, котра тягнеться ще з радянських часів, коли люди з великими виробничими стажами, але маленькою зарплатою отримували мізерні пенсії. Причому на одного дискримінованого таким чином чоловіка припадало до п’яти дискримінованих жінок.

“Якби соціально-економічна дійсність була справедливою, у всіх була б справедлива пенсія. Але справедливості в Радянському Союзі не було. Людина могла працювати 40 років, але з маленьким заробітком. У результаті у неї пенсія виходила невелика. Нянька в дитсадку, колгоспник, санітарка в лікарні — у них великий стаж і маленький заробіток. Таких людей виявилося понад 3 мільйони. З цих 3 млн дискримінованих людей 2,5 млн — це жінки», — каже міністр.

«Це проблема, яку на другому етапі (пенсійної реформи. — Ред.) потрібно буде обов’язково вирішити. Ми зараз відпрацьовуємо механізм, як вирівняти ситуацію і виниклу стосовно них несправедливість, не тому що ми погані. А тому що час був такий, у який вони працювали, і справедливості, за великим рахунком, не було”, — додав високопоставлений чиновник.

Популярне: З’явилася чітка відповідь: чи позбавлять Україну безвізу

Це вже не вперше міністр заявляє, що в Україні розроблять механізм для підвищення пенсій людям, які мають великий трудовий стаж, однак отримували низькі зарплати через економічну ситуацію в країні. Мова йшла про людей, які важко працювали в колгоспах за трудодні, працювали санітарками та фельдшерами і мають трудовий стаж 30 і більше років.

Нагадаємо, розмір та виплата пенсій українців будуть прив’язані виключно до їхніх внесків у Пенсійний фонд України. Про це повідомив на засіданні круглого столу очільник уряду Володимир Гройсман.

До слова, пенсіонери при звільненні можуть отримати одноразову виплату в розмірі десяти окладів. Для цього необхідно дотримати певні вимоги законодавства, зокрема, що стосуються страхового стажу.

 


                         



Коментарі