Економіка України
Подобається

Нові правила приватизації можуть прийняти вже на наступному тижні: У закон внесуть понад тисячу поправок

14/01/2018
Нові правила приватизації можуть прийняти вже на наступному тижні: У закон внесуть понад тисячу поправок

Перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов заявив, що депутати Верховної Ради повинні на наступному тижні почати розглядати новий закон про приватизацію.

"Я абсолютно переконаний, що цей закон дозволить розблокувати процес приватизації. По-друге, він дозволить показати Україну міжнародній спільноті як адекватного партнера, який продає майно за зрозумілими правилами", – зазначив Нефьодов в ефірі телеканалу Espreso.

За словами першого заступника міністра економіки, за останні п'ять років державного майна приватизували на суму близько 5 млрд грн. При цьому щорічний план надходжень від приватизації протягом останніх трьох років становив 17 млрд грн.

Між першим і другим читанням депутати внесли в законопроект понад тисячу правок. При цьому Нефьодов відзначив, що "документ при підготовці до другого читання став істотно краще". "Депутати внесли досить нормальні нові норми, уточнили деякі положення, де виникала двозначність", – прокоментував Нефьодов.

Перший заступник міністра економіки також додав, що уряд поки не пропонує депутатам розширювати перелік об'єктів, які підлягають приватизації. Закон пропонує лише спростити і покращити самі процедури для інвесторів.

Популярне: "1700 гривень шраф для тих, хто привезе з Росії … ": Що заборонили провозити на митниці

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні прийняла новий закон про приватизацію в листопаді 2017 го. Законопроект пропонує різні процедури при приватизації великих підприємств і об'єктів малої приватизації. Великі активи продаватимуться з обов'язковим залученням радника, якими будуть виступати інвестиційні банки. Невеликі активи продаватимуться через електронні аукціони на ProZorro.Продажі.


                         



Коментарі