Технології
Подобається

Google підтвердила наявність уразливості в пристроях на Android

06/01/2018
Google підтвердила наявність уразливості в пристроях на Android

Процесорна вразливість Spectre зачіпає переважна більшість пристроїв на базі чіпів ARM. З такою заявою виступили офіційні представники Google, пообіцявши якомога швидше випустити оновлення з баг-фіксами для ОС Android.

В першу чергу повинні оновитися фірмові пристрої Google. За словами представників компанії, апдейт вже готовий і автоматично завантажиться на смартфони та планшети Nexus і Pixel протягом декількох днів. Адаптацією баг-фікса для інших пристроїв повинні зайнятися їх виробники.

Незважаючи на те що індустрії невідомі способи використання вразливості, до отримання поновлення Google рекомендує скоротити до мінімуму кількість завантажуваних додатків і не користуватися сторонніми каталогами, віддаючи перевагу фірмовим Google Play.

Популярне:Податкова проведе понад 6 тисяч перевірок: Які компанії оглянуть в першу чергу

Spectre – вразливість, виявлена ​​в процесорах, побудованих на ARM-архітектурі і застосовуваних в основному в мобільних пристроях. Ця вразливість порушує ізоляцію між окремими додатками, дозволяючи зловмисникам при належних навичках зчитувати інформацію іншого ПО.