Технології
Подобається

“Цікавий девайс” – Як вантажівки будуть заощаджувати на паливі

20/12/2017
“Цікавий девайс” – Як вантажівки будуть заощаджувати на паливі

Більшість вантажівок на ринку не володіють такими ж аеродинамічними характеристиками, як нова електрична вантажівка від Tesla, коефіцієнт опору якоъ менше, ніж у спорткара Bugatti Chiron.

 

 

Дизайнер з Німеччини Хеннінг Марксен розробив досить просте рішення, яке допоможе знизити аеродинамічний опір будь-якої вантажівки. Надувний хвіст з ПВХ, який допоможе направляти потік повітря таким чином, що знизити опір і, отже, зменшити витрату палива.

Популярне: Знову зміни? У кого держава буде забирати субсидії на оплату комуналки

Концептуальна конструкція називається Trucktail і, на відміну від інших рішень для зниження аеродинамічного опору, є тимчасовим. Хвіст, зроблений з ПВХ-тканини, можна легко і швидко встановити, для цього його потрібно просто прив'язати до задньої частини вантажівки. Він також легко здувається і згортається до невеликих розмірів.

 

 

Також Tesla змінила правила користування зарядними станціями Supercharger, і з цього моменту комерційні користувачі не зможуть заряджати електромобілі на станціях загального користування. Завдяки цим правилам, компанія Ілона Маска хоче розвантажити свої станції.