Технології
Подобається

В Україні створили потужний броньовик нового покоління

19/12/2017
В Україні створили потужний броньовик нового покоління

Напередодні в конструкторсько-виробничому підприємстві ТОВ «Українська бронетехніка» було презентовано швидкий і потужний бронеавтомобіль виробництва "Варта-Новатор".

Нова модель бронеавтомобіля була спеціально розроблена за замовленням Національної Гвардії України. Представлений залізний «звір» – вже не перший броньовик, випущений під брендом «Варта». Однак остання модель була розроблена спеціально для груп швидкого реагування – повідомляє «Автоцентр».

Популярне: Вже з 1 січня у силу вступає закон про житлово-комунальні послуги, який спустошить гаманці українців

"Варта-Новатор" – більш легкий, компактний і швидкий броньовик, ніж попередні моделі, які використовували спецпідрозділу КОРД. Характеристики транспорту схожі з моделями Богдан Барс-8 і КрАЗ Спартан. Залізна міць створена на шасі пікапа Ford F-550 – її повна маса становить 9 тонн. Довжина броньовика – 5,8 метрів.

Цікаво, що бронеавтомобіль має дворядну 4-дверну кабіну на 5 осіб. У задній частині спецтранспорту обладнана відкрита побутова платформа, здатна перевозити до 1 тонни вантажів. Також броньовик може брати на буксир причіп повною масою до 8 тонн. Максимальний розгін броньовика – до 120 кілометрів на годину, при цьому без дозаправки він може долати до 700 кілометрів.



                         



Коментарі