Дизайн
1

Найекологічніший стадіон побудували у США

06/12/2017
Найекологічніший стадіон побудували у США

Стадіон Mercedes-Benz офіційно є першим сертифікованим професійним спортивним стадіоном у Сполучених Штатах, який отримав LEED Platinum – всесвітня відзнака за екологічний дизайн

Новий дім для команди з американського футболу Atlanta Falcons може похвалитися найвищою LEED оцінкою – 88 пунктів серед усіх спортивних будівель. Дизайн унікальної будівлі створила архітектурна компанія HOK, що має багато офісів по всьому світу і загалом налічує 1700 працівників.

На цьому стадіоні є набагато більше, ніж просто унікальна система висувної покрівлі. Він став безпрецедентною моделлю для інновацій із забезпечення стабільності та продуктивності. Його унікальні дизайнерські рішення зберігають воду, освітлення та енергію.

Стадіон використовує на 47 відсотків менше води, ніж базові стандарти, завдяки своїй надзвичайно просунутій системі управління стічними водами, водоспадним світильникам та інфраструктурі. Міський сад сприяє місцевим роботам у сфері виробництва продуктів харчування та кулінарної промисловості.

Популярне: “На комуналку чи ліки”:Вклади Ощадбанку СРСР “повернуть” українцям. Як це відбуватиметься

4000 сонячних панелей створюють достатню кількість поновлюваних джерел енергії для пороведення дев’яти ігор. Реалізація різноманітних стратегій збереження одночасно дозволить заощадити значні експлуатаційні кошти протягом усього терміну служби стадіону.