Дизайн
Подобається

Революційний дизайн: нову автомобільну еру відкриває Tesla

19/11/2017
Революційний дизайн: нову автомобільну еру відкриває Tesla

У каліфорнійському містечку Хоторн на заводі Tesla пройшла презентація, на якій засновник і глава компанії анонсував наступний значущий автомобіль, що відкриває нову главу в історії відомого виробника електромобілів.

Цим продуктом стала довгоочікувана повністю електрична вантажівка Tesla Semi Truck. Одночасно Tesla вельми несподівано представила повністю новий електричний спорткар Tesla Roadster.

Tesla Semi Truck

Виглядає перша вантажівка Tesla практично так, як на недавніх зображеннях. Але найбільш важливим моментом є те, що для Tesla Semi Truck, який за вантажопідйомністю належить до тяжких вантажівок 8 класу, виробник заявляє фантастичні 800+ км ходу на одному заряді акумулятора.

Крім того, за 30 хвилин акумуляторна батарея Tesla Semi Truck заряджається на 80%, забезпечуючи вантажівці дальність ходу приблизно в 643 км. На жаль, точних даних про ємності батареї поки немає.

Але обійшлося без автопілота, компанія підтвердила, що вантажівка отримає напівавтономний режим. Мова йде про автопілот, який дозволить триматися в смузі, перебудовуватися і з’їжджати з дороги без участі водія.

При повному завантаженні (36 тонн) вантажівка може розігнатися до 100 кілометрів на годину за 20 секунд. Пізніше на офіційній сторінці в Twitter з’явилося повідомлення, що Semi більш аеродинамічна, ніж Bugatti Chiron.

Найбільшою інновацією щодо дизайну стало розміщення сидіння водія вантажівки – по центру кабіни. Також панель отримала улюблені монітори Tesla, яких тут відразу 2.

Недоліком подібного дизайну стало те, що величезна кабіна водія може розмістити лише його, без жодних пасажирів.

Tesla Roadster

Наступна новинка у повній відповідності до назви, Tesla Roadster, являє собою спортивний чотиримісний автомобіль зі знімним дахом, який може трансформуватися з кабріолета в купе.

Дизайн ми б назвали лаконічним і вишуканим, без надмірної агресії та надзвичайних форм. Він красивий, в дусі Tesla і цілком, скажімо так, достатній. Адже призначення авто не вражати дизайном, а в дечому іншому. 

Популярне: Ваш час настав! Тим, хто багато працював, але мав мізерну зарплату ЗНАЧНО підвищать пенсії​

“Суть випуску Tesla Roadster полягає в тому, щоб дати під зад (hardcore smackdown) виробникам бензинових суперкарів” – зазначив Ілон Маск під час презентації.

Розгін від 0 до 96 км займає нереальні 1,9 секунди, наступний розгін до 160 км/год – за 4,2 секунди, а чверть милі авто долає за 8,8 секунди. Максимальна швидкість названа не була, але Ілон Маск зазначив, що вона вища 400 км/год.

Із подібними показниками сучасні гіперкари мають цінник понад $1 млн, а вартість Tesla Roadster стартуватиме “всього” з $200 тис. 

Завдяки батареї з рекордними 200 кВгод авто матиме запас ходу 1000км. Однак випуск цієї феноменальної новинки почнеться не раніше 2020 року.


                         



Коментарі