Дизайн
Подобається

Як дизайн допомагає наблизити реформу до людей

14/11/2017
Як дизайн допомагає наблизити реформу до людей

За ініціативи Офісу підтримки Національної ради команда митців під керівництвом Андрія Єрмоленка — художника, ілюстратора та дизайнера, автора «укропу», розробила бренд-платформу децентралізації з метою наблизити реформу до людей.

Команда складалася з креатора Олексндра Кіріченка (Львів), дизайнера шрифтів Дмитра Растворцева (Суми), ілюстратора і дизайнера Нікіти Тітова (Харків).

«В основу ідеї покладено плетиво великих і малих кіл (точок), які творять мереживо з контурами карти України. Як і в сузір’ї, тут кожна велика чи мала "зірка" (родина, громада, регіон) однаково важлива, бо є визначальною для його ідентифікації. Як і в мереживі, кожен елемент тут однаково важливий для міцності усієї "конструкції".

Саме міцність і значущість складових, які творять могутню і незалежну державу і готові до співпраці зі спільною метою — основне завдання децентралізації. Логотип наочно інфографічно показує суть децентралізації, кожне велике коло — це обласний центр України, по розмірам вони однакові, рівні між рівними», — відмітив Андрій Єрмоленко, художник, ілюстратор, дизайнер, творець логотипу Сузір’я.

Бренд-платформа у форматі конструктора дозволить кожному з проектів організацій в межах децентралізації чітко ідентифікувати свою приналежність до великої справи, не втрачаючи власної айдентики та позиціювання. «Дане графічне вираження децентралізації легко трансформується в різні форми як декоративно-абстрактні, так і цілком конкретні і реальні образи.

Дана стилістика дозволяє нам створювати різні образи і символи, пов’язані з Україною, нашою культурою, які допоможуть в просуванні основного графічного символу. Ця стилістика легко адаптується на різні носії: від друкованих матеріалів до сувенірної продукції», — відмітив Андрій Єрмоленко.

Для Національного проекту Децентрализація розроблено унікальний шрифт — Decentralisation-Black. Він застосовується для набору заголовків, слоганів, коротких і ємних фраз, які повинні всіляко загострювати увагу, а не лише доносити інформаці. Другий фірмовий шрифт — Decentralisation-Light, що використовується для набору основного масиву тексту. 

Популярне: Майже половині українських пенсіонерів додали до пенсії мізерну суму​

«Брендинг реформ — новий для України процес. Проте для таких масштабних тем, як децентралізація, наявність бренд-платформи, що базується на простих і зрозумілих цінностях — запорука прогресу! Адже саме добровільне об’єднання громадян є підставою для утворення нових громад.

Процес має бути модним та зрозумілим» —   говорить Петро Іванов, Директор з комунікацій офісу підтримки Національної ради реформ.  


                         



Коментарі