Дизайн
Подобається

Російський трамвай R1 не вийде в серійне виробництво: провал промислового дизайну

12/11/2017
Російський трамвай  R1 не вийде в серійне виробництво: провал промислового дизайну

Дизайнерський трамвайний бум у РФ закінчився нічим – російський трамвай R1, який отримав від ЗМІ прізвисько «айфон на колесах» – за свій інноваційний дизайн – не вийде в серійне виробництво. Про це повідомив директор з особливих доручень держкорпорації «Ростех» Василь Бровко.

«Трамвай R1, безумовно, дуже гарний. Мені дуже цікавий промисловий дизайн, я допомагаю йому розвиватися в Росії, але у нас є серйозна проблема розриву між дизайнерами і виробниками. Так вийшло і з цим проектом. Трамвай R1 всім сподобався, викликав, як зараз модно говорити, хайп. Але він не вийшов і не вийде на ринок», – заявив Бровко.

Якщо хтось не памятає, то цей  трамвай виглядав ось так:

За його словами, це пов’язано в першу чергу з тим, що для вагонів як і раніше немає ходової частини. Крім того, складнощі виникнуть і при необхідності ремонту R1. «Якщо в нього хтось вріжеться, то абсолютно незрозуміло, як замовляти запчастини і скільки доведеться їх чекати», – пояснив Бровко.

У «Ростех» заявили, що від проекту не варто чекати прориву, так як це був тільки концепт. «Концепт – це мрія, уособлення уявлень про дизайн і технології майбутнього. Серійний виріб – це не майбутнє, воно завжди базується на технології та можливості “справжнього», – розповіли в компанії.

Популярне: Пенсійну реформу “не злюбили” навіть депутати

Трамвай R1 був спроектований дизайнерами «Уралтрансмаш» і дослідно-конструкторського бюро «Атом». У 2014-му його представили на міжнародній виставці «Іннопром». Кузов R1 виготовлений із застосуванням композиційних матеріалів, також трамвай оснащений Wi-Fi, GPS і ГЛОНАСС-навігацією, HD-камерами відеоспостереження, системою кондиціонування і антибактеріальними поручнями. 


                         



Коментарі