Технології
Подобається

Творець кнопки “лайк” зненавидів своє творіння

27/10/2017
Творець кнопки “лайк” зненавидів своє творіння

Тепер розробник зайнятий підвищенням продуктивності офісних працівників

Часто винахідниками рухають самі благородні мотиви. Однак, це зовсім не означає, що винахід, заживши своїм життям, не принесе біль і розчарування творцеві. Прогрес етично нейтральний, але тільки тому, що має і світлі і темні сторони. Розробник компанії Facebook Джастін Розенштейн є автором функції «лайк». Однак, як повідомляє 24 канал, подальші пригоди «лайка» жахнули творця.

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Розентштейн пішов з Facebook і Google, і зараз його невелика компанія займається підвищенням продуктивності офісних працівників. Головним предметом занепокоєння для автора "лайка" стало психологічний вплив технологій на людей, які проводять по екранах своїх телефонів в середньому 2617 раз в день. Крім звикання, технології викликають стан, яке отримало назву "тривала часткова увага". Це явище різко знижує здатність до зосередження і погіршує когнітивні функції.

Творець «лайка» не самотній у своєму розчаруванні. У Кремнієвій долині зібралося вже достатня кількість відступників. Колись вони створювали цифровий світ по камінчиках. Сьогодні вони стають свідками того, як людська увага перетворюється на товар в руках медіа-корпорацій.