Без категорії
Подобається

Теплі притулки і ресторанна їжа: що насправді чекає безхатьків із настанням холодів

21/10/2017
Теплі притулки і ресторанна їжа: що  насправді чекає  безхатьків із настанням холодів

Осінь вступає у свої права, тож на вулиці ночувати стане важче. Разом із похолоданням і початком справжньої осені починається важкий сезон і для безхатьків. Їх у столиці та околицях налічується близько десяти тисяч.

Популярне: Медична реформа: депутат оприлюднила прайс-лист для медичних установ​

32-річний Роман живе під акацією на Печерську, але його ковдру, на яких чоловік спав, прибрали зі скверу працівники зеленбуду. Тепер безхатько планує ночувати на вокзалі, але там також життя не солодке. Тамтешній завсідник Анатолій нарікає на скорочення місць у залах очікування та недопущення людей без квитків у приміщення. Натомість не виганяють безпритульних із храму в Олександрівській лікарні – туди на безкоштовні обіди приходять щодня до півтисячі людей. «Ми нікому не відмовляємо», – каже монахиня Февронія.

33-три річний Максим їсть макарони з ковбасою та ділитсья рецептом, як вижити в холодні часи – головне, щоб були теплий  одяг і взуття. Також знайти теплий притулок можна центрі соціального піклування на Суздальській 4\6. Він розрахований на 150 місць, чисту постіль безхатьки можуть отримати за 10 гривень на добу. Аби закрити питання ночівлі для всіх безхатьків, потрібно ще багато подібних установ, бо тільки зареєтрованих бездомних у столиці пять тисяч. «З моєї точки зору, їх удвічі більше. Десь 10% хочуть працювати і покращити своє життя», – визнає заступник директора центру обліку бездомних Ярослав Коломієць. Найскладніше в столиці донбаським та кримським безхатькам – поновити їхні документи складно, в місті вони можуть застрягнути дуже надовго.

Їжу для вбогих готують у ресторані у самому центрі з відкритою кухнею – курку з овочами і банош. Кухар переконує, що його страви зігріють і в лютий мороз. Вечерю в термосі везуть своїм авто темними вулицями до притулку на 47 осіб. Людей там приймають за умови проходження медичного огляду – флюорографії.


                         



Коментарі