Дизайн
Подобається

Вчені з’ясували, чому знайомства в мережі закінчуються крахом

12/09/2017
Вчені з’ясували, чому знайомства в мережі закінчуються крахом

Група вчених з Британського університету провела цікаве дослідження, аби з'ясувати, чому часто знайомства на спеціалізованих сайтах закінчуються якщо не крахом, то дуже і дуже неприємно.

Зрозуміло, в розрахунок не беруться люди, які полюють за розвагою на одну ніч та індивіди з розладами психіки, на яких легко можна нарватися. Йдеться про адекватних користувачів, які після декількох побачень розуміють, що це зовсім не те, що вони шукали.

Так, в експерименті взяли участь 350 самотніх жінок та чоловіків. Їм запропонували заповнити анкету і вказати, які якості вони хотіли б бачити в своєму супутнику, після цього випробовувані заповнили анкету про себе. Дослідники склали на основі отриманих даних потенційні пари і влаштували побачення. Кожен з учасників сходив на 10-12 зустрічей.


 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Результат вийшов дуже цікавим: найчастіше ті, хто в теорії мав підійти ідеально, розчаровував. При цьому учасники обирали того партнера, який не володіє бажаними якостями. З цього вчені зробили висновок, що найчастіше ми думаємо, що хочемо "ідеального" партнера, але коли зустрічаємося з ним в житті, залишаємося незадоволені. Дослідники підсумували, що спиратися треба лише на особисте спілкування, але вже точно не на анкету. На перший погляд здається, що особисті зустрічі забирають більше часу, ніж перегляд сторінки, однак замисліться: як багато часу ми витрачаємо на пошуки "ідеальних" анкет, щоб вже потім, при зустрічі, розчаруватися ще сильніше?


                         



Коментарі