Економіка України
Подобається

Рада збільшить зарплату помічникам-консультантам нардепів

22/06/2017
Рада збільшить зарплату помічникам-консультантам нардепів

Народні депутати ухвалили постанову "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про забезпечення діяльності народних депутатів України", яка передбачає покращення оплати праці помічників-консультантів нардепів. 

Відомо, що постанову підтримав 251 народний депутат.

Передбачено збільшення фонду оплати праці помічників-консультантів народних депутатів. Наразі їх фонд оплати праці становить дві зарплати депутата, але без премії у розмірі 25%. Розмір фонду збільшується до двох місячних зарплат народного депутата, враховуючи премію.

Зазначено, що прийняття постанови є необхідною та дасть змогу певною мірою покращити умови оплати праці помічників-консультантів народних депутатів України "у контексті загальних змін, що відбуваються в оплаті праці працівників державних органів".

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Крім того, у поданні до проекту постанови йдеться про те, що реалізація положень не потребує додаткового фінансування, а буде здійснюватися за рахунок ії економії бюджетних коштів, передбачених на оплату праці в розрізі бюджетної програми 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України».

Нагадаємо, раніше 5.UA писав, що в Україні "в тіні" залишається 35% зарплат. "Тіньову" зарплату отримують близько 8 млн громадян. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час селекторної наради


                         



Коментарі