Технології
Подобається

Інтернет-піратство залишається серйозною проблемою в Україні – офіс торгового представництва США

07/05/2017
Інтернет-піратство залишається серйозною проблемою в Україні – офіс торгового представництва США

Ситуація з дотриманням прав інтелектуальної власності в Україні залишається складною, незважаючи на деякі успіхи в боротьбі з піратством. Про це йдеться в щорічному звіті "Спеціальний звіт 301" (Special 301 report), опублікованому Офісом торгового представництва США (USTR).

Популярне: “Укргазвидобування” збільшило чистий прибуток майже в 80 разів

"Досить багато організацій-порушників продовжують вільно працювати в Україні, збираючи авторські гонорари, однак, не розподіляючи їх законним правовласникам", – наголошується в документі.

Згідно зі звітом, в США розраховують, що найближчим часом українська влада доопрацює і прийме законопроект щодо вдосконалення діяльності організацій колективного управління зі збору роялті.

У звіті також звертається увага на те, що Україна не досягла достатнього системного прогресу в скороченні використання неліцензійного програмного забезпечення, хоча попередні кроки були нею зроблені.

"У конкретних державних відомствах вдалося досягти певних успіхів у скороченні використання неліцензійного програмного забезпечення, однак, схоже, не існує централізованого підходу або достатніх коштів, виділених для переходу уряду на авторизоване програмне забезпечення", – наголошується в звіті.

Згідно з документом, інтернет-піратство залишається значною проблемою в Україні і підживлює піратство на інших ринках. Зокрема, піратські фільми, створені в результаті незаконного відеозапису, виставляються в інтернеті, що завдає ринку збиток.

"Однак в цьому році сайт ex.ua, був закритий, крім того, співробітники правоохоронних органів закрили fs.to, один з найбільших піратських сайтів в Україні. Незважаючи на це, інші сайти продовжують працювати за межами України, в тому числі extratorrent.cc і MP3VA.com", – уточнюється в звіті.


                         



Коментарі