Головні Новини
Подобається

Україна скоротила споживання вугілля майже на половину: Стало відомо, у кого “Центренерго” закупить вугілля

25/04/2017
Україна скоротила споживання вугілля майже на половину: Стало відомо, у кого “Центренерго” закупить вугілля


Україна в березні 2017 року скоротила споживання кам'яного вугілля порівняно з аналогічним періодом попереднього року на 37,7% – до 2,860 мільйона тонн.


Про це пише УНІАН з посиланням на дані Державної служби статистики.


Також повідомляється, що порівняно з лютим цього року споживання цього виду палива в березні скоротилося на 26,1%.
Як повідомлялося, за даними Міненерговугілля, Україна в 2016 році порівняно з 2015 роком збільшила споживання вугілля на 9,4% – до 31,3 мільйона тонн.


У лютому цього року споживання вугілля в Україні скоротився на 13,7% порівняно з лютим 2016 року – до 3,869 мільйона тонн.

«Центренерго» має намір закупити 700 тис. тонн вугілля, загальною вартістю 1,81 млрд грн у маловідомої грузинської компанії

Вугілля буде доставлено в українські морпорти Чорного моря.

За інформацією «Центренерго», в системі електронних закупівель Prozorro грузинська компанія Saqnakhshiri GIG Group запропонувала саму мінімальну ціну на поставку 700 тисяч тонн вугілля (1,81 млрд грн).


дивіться також:  Мережі *зворушила* вартість нової дороги в Києві: Голові автодору бажають здоров`я і розуму.

При цьому, як стало відомо, маловідома грузинська компанія за ціною обійшла польську I-Coal sp. z o.o, у якій остаточну пропозицію було вище на 1 тис. грн за весь обсяг.

Вугілля призначається для Трипільської та Зміївської ТЕС. Термін поставок обумовлений з 1 травня по 31 грудня.

Слід зазначити, що Україна через проведеденія на Донбасі антитерористичної операції втратила там велика кількість шахт, які видобувають антрацит.

Нагадаємо, що з огляду на економічну блокаду окупованого Донбасса три українські теплоелектроцентралі – Дарницька, Чернігівська і Сумська ТЕЦ закуплять вугілля в ПАР.


                         



Коментарі