Економіка України
Подобається

Нові кредитні правила для українців

20/03/2017
Нові кредитні правила для українців

У Мінекономрозвитку підготували два законопроекти, що описують механізм довірчої власності, що нібито дозволить зруйнувати стіну недовіри між банками і позичальниками.

Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті UBR, передає Корупція Маркет

Популярне: Інфрачервоні промені замість Wi-Fi: вчені зробили скандальну заяву!

«Одним вносяться доповнення в Податковий Кодекс, а другим — ще сім діючих законів. У чому пропозиції міністерства дублюють зміст законопроекту №4188, спрямованого на впровадження права довірчої власності і вже зареєстрованого у ВР. Але принципова відмінність проекту МЕРТ — норми, що передбачають відсутність податків за операціями з об'єктами (заставами) передані в довірче управління», – йдеться в статті.

Автори статті стверджують, що механізм довірчого управління зводить до мінімуму ризики банків. Як тільки позичальник перестає платити, наприклад, за іпотечним кредитом, банк може миттєво виселити його із заставної квартири, що знаходиться в довірчому управлінні. Адже людині не належить це житло, він ним користується квартиронаймач. Як якщо б орендував квартиру у приватних господарів.

У свою чергу експерти вважають, що законопроекти про довірчій власності цілком можуть бути прийняті Верховною Радою. Хоча вони поки що не можуть гарантувати, що нові правила тут запрацюють на практиці. Принаймні при кредитуванні населення. Під описаними вище правилами можуть підписатися хіба що підприємства, які розраховують на зниження при цьому процентних ставок за кредитами.


                         



Коментарі