Економіка України
Подобається

Хто отримає пільги в цьому році? Може це будете ви?

25/01/2017
Хто отримає пільги в цьому році? Може це будете ви?

p style=”text-align: justify;”>
Пільги та соціальні гарантії громадянам окремих категорій надається з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї, повідомляє Корупція Маркет

Цей показник змінився з початку року. Хто може розраховувати на повернення пільг в 2017 році?

Відповідно до Порядку надання пільг, затвердженого постановою Кабміну №389 від 4 червня 2015 року*, деяким категоріям громадян пільги покладаються тільки в тому випадку, якщо середній дохід на одну людину в сім'ї пільговика за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. З 1 січня 2017 року ця величина становить 2240 гривень (у 2016 році граничний дохід становив 1930 гривень). Отже, особи, які не мали права на пільги в минулому році (наприклад, отримували пенсію у розмірі 2100 грн.), зараз можуть отримати таке право.

Нагадаємо, що одночасно отримувати субсидію і пільги на оплату комунальних послуг неможливо, тому якщо ви вирішите відмовитися від субсидії і скористатися пільгами, доведеться звернутися в управління соціального захисту населення та написати відповідну заяву.
* «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї».


                         



Коментарі