Економіка України
Подобається

Балада про гарячу воду: бойлер бойлером, а платити доведеться!

24/01/2017
Балада про гарячу воду: бойлер бойлером, а платити доведеться!

Не секрет, що в наших будинках, практично, постійно відсутня гаряча вода, а той, що тече з крана гарячої води можна назвати тільки жартома. Тому, багато українців встановлюють в квартирах водонагрівальні прилади (бойлери) і не хочуть платити за те, що офіційно називається «гарячим водопостачанням», передає Корупція Маркет

Національна енциклопедія будівництва ProfiDom.com.ua з'ясувала, що ПАТ «Київгаз» на своєму офіційному сайті роз'яснює, що цього робити ніяк не можна.

Чинним законодавством реєстрації бойлерів, з метою коригування нарахувань за газ, не передбачено.

Для квартир, де встановлений лічильник газу нарахування здійснюється за нормами споживання газу. Норми споживання наступні:

gaz2016t-2-540

Підставою для застосування норми «відсутність гарячої води» є акт від Вашої теплопостачальної компанії.

Відповідно до листа Національної комісії регулювання енергетики України «Про порядок нарахувань за газ при встановленні індивідуальних водомірів та електричних бойлерів» та листа НАК «Нафтогаз України» «Про норми споживання природного газу» наявність електрообладнання для нагрівання води у разі перерви у централізованому гарячому водопостачанні не є підставою для того, щоб не застосовувати норму, затверджену постановою КМУ від 23.03.2016 р. № 203 «Про норми споживання природного газу населенням при відсутності газових лічильників».

У разі незгоди споживача з нарахуванням по нормі споживання, рекомендується встановити лічильник газу і сплачувати за фактично спожиту послугу.

Загалом, багато слів, а суть одна – немає гарячої води, а платити доведеться.
 


                         



Коментарі