Технології
Подобається

Як посилити сигнал Wi-Fi – 5 методів

23/01/2017
Як посилити сигнал Wi-Fi – 5 методів

Wi-Fi дозволяє виходити у всесвітню мережу через будь-який пристрій, що має спеціальний приймач. Багато людей встановлюють в своїх квартирах роутери, але в міських умовах можуть виникати проблеми з радіосигналом. Сам по собі роутер має досить великий радіус дії, але на цей параметр впливає безліч зовнішніх чинників. 

Перешкоджати безперебійному проходу радіосигналу можуть дзеркала, сусідні точки доступу, меблі та побутова техніка в квартирі. Це створює проблеми з швидкістю інтернету. Перегородки між кімнатами і несучі стіни теж сильно гасять сигнал, і чим міцніше матеріал цієї перешкоди, тим складніше радіосигналу пробитися. Gazeta.ua підготувала 5 варіантів впливу на якість сигналу мережі Wi-Fi.

Встановіть хороший пароль на Wi-Fi від сусідів

Якщо на вашому роутері встановлений пароль, то це не означає, що його неможливо зламати. Робити це не так вже й складно. Існують методи, які допоможуть вам виявити всіх користувачів, які підключені до вашого Wi-Fi.Но це особливо нічого і не дасть, краще позбавити сусідів від можливості користуватися вашим Wi-Fi.

Використовуйте пароль WPA. Такий пароль зламати, звичайно, можливо, тому додатково слід встановити фільтрацію по MAC-адреси, яка повністю виключить можливість злому.

Зробіть саморобний відбивач сигналу з фольги

Посилити сигнал можна за допомогою відбивача з фольги, при цьому сигнал стає сильнішим.
Виріжте круг з фольги і закріпіть його на відрізку з щільного паперу або картону достатнього розміру, щоб покрити роутер. Для більш естетичного вигляду можна вирізати параболу з отвором для антени в точці фокусу. 
Встановіть коло з фольги над роутером. Антена повинна знаходитися в центрі кола або параболи.

Визначіть пріоритет розподілу швидкості

Якщо крім вас хтось регулярно сидить в інтернеті, грає в онлайн ігри або скачує файли в домашній мережі, то це зменшує швидкість передачі даних для всіх користувачів. У цьому випадку придбання дорогого роутера буде малоефективним. На такі випадки в маршрутизаторах існує функція QoS "Quality of Service". З її допомогою ви можете розставляти пріоритети швидкості для роботи з більш важливими завданнями.

744315_1_w_590

Правильне розташування роутера

Більшість встановлюють маршрутизатори при вході або в далеких кімнатах. Правильне розташування роутера дозволить правильно розподілити сигнал, тим самим збільшити дальність Wi-Fi.
Потрібно встановлювати роутер якомога ближче до центру будинку. Так, це не завжди виходить, так як до роутера потрібно прокладати кабель, а тягнути його на середину будинку не дуже зручно. Але, навіть незначні пересування роутера, зможуть збільшити рівень мережі в потрібних вам кімнатах. А ще, потрібно пам'ятати про те, що стіни це ворог Wi-Fi мереж.

Спробувати прошивку DD-WRT

Просунуті користувачі можуть спробувати прошивку DD-WRT. Щоб пристрій продуктивніше працював та розширився діапазон функцій, офіційних оновлень може не вистачити. Не всі моделі підтримують це програмне забезпечення, але повний список представлений на офіційному сайті. Подібний метод прошивки може спричинити негативні наслідки, і, можливо, гарантія на роутер буде втрачена.


                         



Коментарі