Технології
Подобається

Вчений про Керченський міст: Будувати його не можна. Він там не простоїть, якщо його, не дай Господь, зроблять

22/01/2017
Вчений про Керченський міст: Будувати його не можна. Він там не простоїть, якщо його, не дай Господь, зроблять

Будувати його не можна. Він там не простоїть, якщо його, не дай Господь, зроблять, заявив старший науковий співробітник Російської академії наук Юрій Медовар.

-Вони його завернули. Чому? Там дуже складна геологія. Дуже складна геологія. Там грязьовий вулканізм, там шість водоносних горизонтів, і плюс до всього, там карст. Куди, як зараз все пояснюють, ми будемо бити палі? Хлопці, там нічого бити не можна: це море, плюс метрів 80 донних відкладень.

Ви в курсі, що там потонув пором, плавучий кран? Знайти його не можуть, тому що там колосальні донні відклади… Плюс до всього іншого – там же дві річки впадають: Дон і Кубань. І відбувається рассоление морської води, тобто там йде замерзання акваторії – штормова ситуація. Приклад Ростова – там два мости зруйновані. Ще кращий приклад – Борисоглібськ. Я бачив це сам. Там зробили міст, а він впав, і вбив того, хто стояв під ним. Ви знаєте, коли приймається міст, під нього стає головний проектувальник. Ось його зробили, загнали 80-тонний кран, цей міст звалився. Той, хто стояв під ним, його поховали.

Там не будуть бити ніяких паль. Там будуть бурити свердловини і закачувати туди бетон. А там карстова порожнина. Туди можна качати весь бетон, він весь туди піде і нічого не залишиться. Потрібно виходити туди, де була б тверда порода. Щоб вона несла навантаження. Це ж буде колосальний динамічний міст. Там же будуть їздити машини і потяги. І треба робити так, щоб ці палі були опалювальні, щоб їх гріли взимку. Все можна зробити, і палі можна гріти. Ну те, що вб'ємо всю біоту Азовського моря, – це нікого не хвилює, що порушиться водообмін між Чорним і Азовським морями, – це теж нікого не хвилює. Але побудувати його можна! Розумієте, він там не простоїть, якщо його, не дай господь, зроблять, – запевнив науковець.


                         



Коментарі