Економіка України
Подобається

“А ти ж в чорному списочку”: чим загрожує українцям борговий реєстр?

21/01/2017
“А ти ж в чорному списочку”: чим загрожує українцям борговий реєстр?

Високі тарифи за комунальні послуги стали непосильними для українців. З цієї причини рекордно зросла сума загальної заборгованості – тепер вона сягає мільярдів гривень, передає Корупція Маркет

Тільки за останні кілька років удвічі підвищилися тарифи за опалення, тому уряд запропонував альтернативу. Для того, щоб хоч якось знизити суму боргу, можна оформити розстрочку за тепло на 12 місяців. У разі несплати українців очікує сумна перспектива – особисте майно можуть відбирати.

За статистикою, найбільш складна ситуація склалася у Херсонській та Івано-Франківській областях. Протягом цьогорічного опалювального сезону заборгованість зросла до 70% – такий показник експерти зафіксували вперше.

Мешканцям столиці також суттєво підвищили тарифи на тепло. Тепер замість звичних 657,24 за Гкал варто сплачувати 1416,96 гривень.

Фахівець у сфері енергетичного аудиту Сергій Свистюк відзначив, що середні витрати на опалення двокімнатного житла цього року сягли рекордної позначки. Зазвичай, кияни використовують близько 1,3 Гкал, які обійдуться у 1842 гривні, тоді як минулого року ця сума складала 854 гривні.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українцям почали здавати житло в оренду для того, щоб оплатити комунальні тарифи. Власники квартир часто ставлять досить лояльні умови: просять тільки розраховуватися щомісяця за опалення, адже найбільші суми у платіжках – саме за тепло. Таким чином вони намагаються хоч якось покрити свої затрати, які через підвищення тарифів суттєво зросли.
 


                         



Коментарі