Економіка України
Подобається

Виходу немає: проїзд у громадському транспорті подорожчає

20/01/2017
Виходу немає: проїзд у громадському транспорті подорожчає

У найближчі три місяці, у зв'язку з впровадженням систем для електронних квитків, подорожчає проїзд у громадському транспорті.

Таку думку висловив експерт з питань транспорту В'ячеслав Коновалов, передає Корупція Маркет

«Протягом трьох місяців громадський транспорт буде підвищувати тарифи. Один з механізмів підвищення – це електронний квиток, який вже прийняли», – зазначив експерт.

 За його словами, на останній зустрічі в Давосі українська делегація провела переговори з ЄБРР, який поставив однією з умов меморандуму саме підвищення тарифів.

Так, на думку експерта, закон про електронні квитки передбачає саме три місяці на впровадження цих систем, які і стануть підставою для підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Як уточнив Ст. Коновалов, проїзд подорожчає на 20-30%, або на 1 гривню.

За словами експерта з питань транспорту, проїзд у маршрутних таксі столиці дорожчає через зростаючі апетити монополістів, які контролюють ринок.

«Якщо б створили більш потужний механізм конкуренції, тоді мало б сенс якось стримувати ці тарифи. Зараз їм просто немає сенсу утримувати ціни – вони монополісти, як хочуть, так і підвищують тарифи», – уточнив Ст. Коновалов.

При цьому він підкреслив, що столична влада взагалі ніяк не реагують на дії монополістів і не втручаються в питання утворення тарифів.

Нагадаємо, в співтоваристві "Транспорт Києва" в Facebook кияни пишуть про прийдешнє подорожчання вартості проїзду в маршрутках.
 


                         



Коментарі