Економіка України
Подобається

Для чого потрібна хороша кредитна історія?

07/01/2017
Для чого потрібна хороша кредитна історія?

Будь-якій людині слід знати про такий термін, як «кредитна історія». Для чого вона потрібна? З чого складається? Чому так важливі своєчасні виплати навіть швидких позик? Ця стаття постарається дати відповіді на ці та деякі інші питання, передант Корупція Маркет

Отже: історія, що це таке?

Якщо говорити просто – це Ваше «досьє», в якому буде вказана вся інформація про Ваші позиках. В тому числі і на її базі кредитор вирішує дати Вам у борг або не дати. У неї заносяться всі платежі, які були зроблені, їх терміни, і те, наскільки швидко кошти були повернуті.

З чого складається кредитна історія?

Як вже було сказано, це — Ваше «досьє», а значить, що в нього увійде все: від експрес позик до позик, які Ви брали в банках. І при кожному наступному зверненні необхідно буде надати цю інформацію. Вона буде перевірятися — банки практикують обмін цими даними для того, щоб уникнути їх підтасування.

У разі кредиту онлайн, ця система працює трохи інакше, але все ж працює. Такі сервіси, як наприклад Сredit365.ua, як правило, не вимагають докладної інформації про попередні операції, але при цьому ті швидкі кредити, які Ви в них оформляєте, так само вносяться в Ваше «досьє».

Але перейдемо безпосередньо до питання.

Одним з головних критеріїв для оцінки є те, як саме погашався позику. Тобто, чи були у Вас прострочені платежі, а якщо і були, то на який термін.

Але навіть погашення боргів по карті входять в неї, тому і про них не варто забувати.

В більшості своїй, хорошою вважається історія, в якій внесок грошових коштів проводився вчасно кожен місяць. Але невеликі разові запізнення, як правило, не беруться в розрахунок, але не варто цим зловживати.

Дані про погашення та інтернет позику

Якщо, припустимо, Ви хочете оформити гроші в борг онлайн, то Вам не знадобляться пакети документів, які вимагають банки — запит обробляється за лічені хвилини, при чому ж тут інформація про інших операціях, запитаєте Ви? Якщо при розгляді мого звернення не вимагається практично нічого?

Так, можна залишити інтернет заявку на кредит і отримати його через п'ятнадцять хвилин, але те, як він погашатиметься, буде враховано, і це банк, в свою чергу, буде розглядати дуже скрупульозно і навіть прискіпливо. Тому Ви повинні чітко розуміти, що навіть несвоєчасне повернення невеликий грошової суми, може досить негативно вплинути на подальше життя. І ось зараз ми впритул підходимо до питання: навіщо ж потрібна хороша кредитна історія?

Гарант довіри до Вас

Чим вона краща, тим простіше Вам отримати необхідну суму в борг у будь-якій організації, якої необхідні відомості про Ваші платежі. Нагадуємо, що онлайн кредит готівкою в цю категорію не потрапляє.

Якщо Ви є обов'язковим і своєчасним платником, то можете розраховувати на більшу суму. Все ж мікрозайм не надасть Вам такі грошові кошти, які можуть знадобитися, скажімо, на оплату навчання.

Будь-який банк любить відповідальних клієнтів і хоче з ними співпрацювати. Тому, якщо Ви власник гарної історії, то можете розраховувати на більш вигідні умови, які можуть Вам запропонувати.
І це далеко не повний перелік всіх факторів.

Як стежити за своєю кредитною історією?

По-перше, Ви можете робити це самостійно, зберігаючи всі договори і свідчення того, як виплачувалися кошти — і в потрібний момент представляти ці документи до банку.

По-друге, зараз існують і спеціальні бази даних, які були створені спеціально для того, щоб зберігати такого роду відомості.

Вам залишається тільки вибрати спосіб, який буде зручний.

Якщо знати такі прості, але необхідні речі, то можна легко розпланувати отримання великої грошової суми заздалегідь — достатньо мати гарну репутацію погашення, скажімо, кредитної картки, її можна оформити навіть неповнолітній. І до певного терміну, наприклад, до вступу в університет, Ваша дитина буде володіти необхідним запасом довіри у банку, і зможе сам отримати гроші на своє навчання і сам же їх повернути.

Що робити, якщо у Вас погана кредитна історія?

Власникові великої кількості прострочених платежів буде досить важко отримати гарну суму грошей, але будь-яку ситуацію можна виправити. Існує велика кількість сервісів, які спеціалізуються на микрозаймах, наприклад, Сredit365, — вони не цікавляться Вашою історією погашення і можуть допомогти, якщо ви хочете взяти кредит онлайн з поганою кредитною історією в Україні, таким чином Ви можете її виправити, просто вчасно повертаючи їм гроші — і так, поступово, у Вас вийде повернути довіру банків, і отримувати суми вже більше десяти тисяч гривень.
 


                         



Коментарі