Економіка України
Подобається

У магазинах Донецька і Луганська повно львівського пива

26/12/2016
У магазинах Донецька і Луганська повно львівського пива

З сьогоднішнього твіттера: «Іду сьогодні по Луганську по вулиці Корольова повз кривобоковского Каштана, каплиці. Назустріч два ополчеченца – абхаза, п'ють пляшкове пиво… Львівське "1715". Слава Україні!», передає Корупція Маркет

Координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук також повідомляє, що в магазинах ЛДНР у переддень новорічних свят з'явилися великі партії українських алкогольних напоїв: «Канали надходження даної продукції невідомі».

Раніше СБУ повідомляла, що накрила дві великі компанії, які возили українські товари до «республіки» через РФ, компенсуючи собі зайві дорожні витрати, поверненням ПДВ. Втім, не можна виключати провезення «гуманітарки» і через лінію розмежування.

Тим не менше, ініціатива ветеранів АТО про тотальну і ретельно спланованою блокаді ЛДНР не дає відповіді на одне важке питання: чим замінити вугілля, що видобувається на території ЛДНР?

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш попереджає, що блокада поставок вугілля (навіть якщо їх не заблокують ветерани АТО, це з високою ймовірністю зроблять самі терористи в помсту) призведе до відключень електроенергії в Україні. З ЛДНР поставляється 9-9,2 мільйонів тонн вугілля на рік, тому що існуючі теплоелектроцентралі працюють тільки на антрациті. Оптимістичний план уряду щодо переорієнтації ТЕС на інші, доступні марки вугілля розрахований мінімум на 3 роки.


                         



Коментарі