Махінації
Подобається

Окупованому Луганську загрожує енергетичний колапс

13/11/2016
Окупованому Луганську загрожує енергетичний колапс

Окупованій території Луганської області загрожує енергетичний і фінансовий колапс. Справа в тому, що поставляє електороенергію і газ на "ЛНР" Україна, а оплата в платіжках значитися в рублях і йде самопроголошеним чиновникам, які не передають ці гроші українському уряду, передає Корупція маркет.

Відомо, що до збройних дій на території Луганської області постачальником електроенергії був монополіст ТОВ "Луганські енергетичні лінії", але з приходом терористів жителям обіцяли безкоштовні комунальні послуги. Постачальник два роки тому звернувся до української влади з проханням списати борг. Але в цей час борг перед українським урядом за енергопостачання накопичувався.

Координатори групи "Інформаційний спротив" відзначають, що Україна не може припинити поставки, тому що від цього, в першу чергу, постраждає місцеве населення. Варіант, який би це врегулював, на їхню думку, прописати в законі "Про окуповані території".

25 жовтня 2016 року самопроголошені політики "ЛНР" змінили постачальника електроенергії і ним стало підприємство "Торговий дім "Нафтопродукт", що належить главі терористів Луганщини Ігорю Плотницькому. Жителів закликали оформити договір з новим постачальником.

"На питання місцевої жительки, що буде з "платіжками" і боргами за електрику, яке городяни весь цей час споживали з України, і чи не будуть ці рублеві рахунки визнані фінансуванням тероризму, сеператисти офіційно так і не відповіли".


                         



Коментарі