Економіка світу
Подобається

Клінтон-Трамп: Що буде зі світовою торгівлею після виборів у США?

01/11/2016
Клінтон-Трамп: Що буде зі світовою торгівлею після  виборів у США?

Кандидати у президенти США залишаються опонентами на багатьох фронтах, але дещо у їхніх поглядах є спільного. Ідеться про міжнародні торговельні угоди, над втіленням яких довго працювала адміністрація Барака Обами. І Гілларі Клінтон, і Дональд Трамп дали зрозуміти, що ратифікація двох головних договорів – про Трансатлантичну торгівлю з ЄС (TTIP) і Транстихоокеанське партнерство (TPP) – може не відбутися передає Корупція.маркет

Кандидатка від демократів за часів роботи у Держдепартаменті відстоювала принципи вільної торгівлі, однак упродовж кампанії заявляла, що не підтримає жодної угоди, яка загрожує втратою робочих місць американцям, зокрема, і про Транстихоокеанське партнерство.

Цей ще не ратифікований договір між США та 11 країнами регіону з особливим завзяттям критикує і Дональд Трамп, спекулюючи, що до угоди згодом може приєднатися Китай. Щодо китайського імпорту кандидат-мільярдер пропонує запровадити мито у 45%.

Він також прагне розірвати угоду про торгівлю між США, Канадою і Мексикою, відому як NAFTA. А Клінтон вважає, що її необхідно відредагувати.


                         



Коментарі