Економіка світу
Подобається

Опитування показав, чого бояться європейські інвестори

31/10/2016
Опитування показав, чого бояться європейські інвестори

Корупційні скандали і ризики дефолтів за облігаціями меркнуть на тлі побоювань щодо розпаду ЄС

Вихід Великобританії з Європейського союзу (Brexit) і потенційний розпад ЄС сприймаються як головна загроза для інвестицій.

Про це свідчить результати опитування 83 керуючих активами, проведеного за замовленням NN Investment Partners.

Ризики переворотів, дефолтів за облігаціями та корупційних скандалів в країнах бліднуть на тлі загрози, що нависла над розвиненими державами, відзначає Корупція.Маркет

Тим не менш, це не означає, що політична нестабільність на Філіппінах, в ПАР і в інших країнах не є приводом для занепокоєння інвесторів.

"Важливий не рівень абсолютного ризику, а те, як ризики переміщуються вгору або вниз по шкалі. В Європі ризики, безсумнівно, наростають, в той час як у розвиваються вони більш стабільні", – вважає аналітик NN Investment Partners Патрік Мунен..

Ринки акцій країн, що розвиваються, з початку поточного року збільшилися на 14%, повідомив Мунен.

Brexit є головною проблемою для половини міжнародних інвестфондів, свідчать результати проведеного в серпні опитування.

У грудні приблизно третина респондентів говорили, що найбільші побоювання у них викликає загроза кризи ринків. Зараз частка цих інвесторів знизилася до 25%.

Настрої інвесторів відображаються на потоці грошових коштів, відзначає агентство Bloomberg. Орієнтовані на ринки, що розвиваються облігаційні фонди минулого тижня зафіксували приплив інвестицій сімнадцяту тиждень поспіль, наводить дані Bank of America Global Research.

За прогнозами Міжнародного валютного фонду, в 2017 році економіки країн, що розвиваються зростуть на 4,6%, в той час як економічний підйом в розвинених державах становитиме лише 2,8%.


                         



Коментарі