Економіка України
Подобається

Міжнародний день економії

31/10/2016
Міжнародний день економії

Сьогодні, 31 жовтня, в Україні та інших країнах світу відзначають Міжнародний день економії.

27 жовтня 1924 року в Мілані відбувся 1-й Міжнародний конгрес ощадних банків, на якому були присутні представники банківської системи з 29 країн, повідомляє Корупція. Маркет

В кінці зустрічі (31 числа) в учасників виникла ідея про організацію Всесвітнього дня заощаджень, в честь пам'яті про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн.

Саме тоді одним із присутніх (професором Ravizza) і був проголошений Міжнародний день економії, а 31 жовтня стало датою щорічного святкування цієї події.

Організовуючи свято, представники банків хотіли присвятити його економії коштів, їх збереження, але пізніше мета трохи змінилася.

Цей день став нагадувати суспільству не тільки про збереження грошей, а й про економію нервів, сил і, звичайно ж, дбайливе ставлення до особистих речей і природи.

Люди міркували так: якщо акуратно носити і використовувати речі, тим менше буде витрат на їх нове придбання. А дбайливе ставлення до природних ресурсів – це запорука благополуччя для всього людства.

У 1989 році Генеральна Асамблея ООН своєю директивою офіційно затвердила це свято. Незважаючи на те, що в даний час дана подія не надто широко відзначається, в деяких містах Європи в освітніх установах проводять спеціальні уроки економії, на яких підростаючому поколінню пояснюють про необхідність дбайливого ставлення до речей і природи.


                         



Коментарі