Махінації
Подобається

Гонтарєва розповіла, хто спланував проти неї інформаційну атаку

23/10/2016
Гонтарєва розповіла, хто спланував проти неї інформаційну атаку

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва вважає, що інформаційну атаку проти неї організували власники неплатоспроможних банків.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу ICTV, передає Корупція Маркет

«Можу сказати, що це все ланки одного спланованою ланцюга і провокації. Почалася вона (провокація), коли я була головою офіційної делегації МВФ», – сказала вона.

Гонтарєва повідомила, що НБУ вже подав всі документи в правоохоронні органи з приводу поширення звинувачень проти неї.

«Поширювався якийсь памфлет, збірник безглуздих інсинуацій і недостовірної інформації з жовтих сайтів, яку ніколи не дозволяв друкувати собі жодне поважне видання. Це була добірка, чому Гонтарєва є загрозою економічній стабільності України», – пояснила глава НБУ.

"Це все спланована акція спланована і вона недбайливими власниками цих (неплатоспроможних) банків. Тому що ми вже в судах підходимо до повернення грошей", – повідомила Гонтарєва.

З приводу суті звинувачень вона повідомила, що за її каденції в НБУ відбувався виключно повернення рефінансування.

«Провокацій зараз багато. Приміром, за прем'єрства пані Тимошенко (Юлії Тимошенко) було видано 84,9 млрд гривень рефінансування, а при Гонтарєвої повернуто 37,6 млрд гривень», – відповіла вона на звинувачення з боку глави фракції Батьківщина у Верховній Раді.

Гонтарєва нагадала, що до того як вона стала головою НБУ заборгованість банків щодо рефінансування становила 104 млрд гривень, тоді як зараз ця заборгованість скоротилася до 74 млрд гривень.

При цьому глава НБУ повідомила, що вона не видавала рефінансування банкам, які згодом стали неплатоспроможними. 

Раніше повідомлялося, що в 2015 році банк "Фінанси та Кредит", який згодом був визнаний неплатоспроможним, отримав від НБУ 1,45 млрд гривень рефінансування.

В жовтні перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку у Вашингтоні депутат Тарута поширював збірник "Загроза економічній безпеці України".

17 жовтня голова АУБ Олександр Сугоняко спільно з депутатом Сергієм Тарутою на прес-конференції звинуватили главу НБУ Гонтареву в розвалі банківської системи.

Финкомитет Ради рекомендував Президенту Петру Порошенку звільнити главу НБУ.

Гонтарєва отримала підтримку з боку 15 банків членів Незалежної асоціації банків, Американської торгової палати та посла США Йованович.
 


                         



Коментарі