Економіка України
Подобається

Таксі скоро буде не по кишені простим українцям

19/10/2016
Таксі скоро буде не по кишені простим українцям

В Україні кожного року попит на приватних перевізників зростає на 5-10%, і як наслідок – зростають і тарифи на поїздки,передає Корупція.Маркет.

Цього місяця водії зробили "націнку" близько 10-30% вартості, обумовлюючи це "сезонністю". Збільшують ціни майже усі перевізники, і найближчим часом очікується новий виток їх зростання.

Голова Української таксомоторної асоціації , Андрій Антонюк розповів, що підвищені коефіцієнти активно вводять онлайн-агрегатори таксі, але вже незабаром таку тарифну політику можуть взяти на озброєння більшість всіх служб таксі.

"Наприклад, в годину пік коефіцієнт може бути 1,3 або 1,7. Поки що левова частка служб таксі тільки замислюються про подорожчання – хочуть подивитися, чи готові пасажири переплачувати. Але оскільки самі тарифи за останні роки практично не змінилися, залишившись на рівні 4 грн/км (плюс 35 грн за подачу), працювати за такою ціною хочуть далеко не всі таксисти, і клієнти вже зараз змушені "в ручному" режимі самостійно піднімати тарифи на 20-30 грн і більше. А водії цього і чекають", – зауважив він.

Крім того, постійні зміни тарифів підтвердили і в службах таксі:

"Швидше за все, дешеві служби "підтягнуть" свої цінники до рівня середніх по ринку", – розповів адміністратор одного з інформаційно-диспетчерських центрів Києва.


                         



Коментарі