Економіка України
Подобається

Ще одна країна повністю відмовилася від української свинини

11/10/2016
Ще одна країна повністю відмовилася від української свинини

Румунія ввела повну заборону на імпорт свинини з Одеської області через Африканську чуму свиней (АЧС), повідомляє Українська Служба Інформації, передає Корупція Маркет.

"Повна заборона імпорту будь-якої м'ясної продукції обумовлена легкою стійкістю вірусу, сліди якого можна виявити навіть в ковбасі. Заборону ввели після спалаху захворювання на півдні Одеської області", – заявив міністр сільського господарства Румунії Ахім Иримеску.

Зазначається, що заборона на імпорт, у тому числі через малий трафік – це обов'язкова міра, але вона не захищає від небезпеки.

За словами міністра, вірус може проникати по двох шляхах: перевезений громадянам у продуктах, які містять м'ясо заражених свиней і через кабанів. На жаль, шлях поширення через кабанів становить близько 70% ризику.

Иримеску також зазначив, що якщо хвороба досягне території Румунії, будуть втрати в мільйони євро.

Нагадаємо, що наприкінці вересня Кабмін Молдови прийняв рішення ввести тимчасову заборону на ввезення з України свинини та живих свиней через африканську чуму.

Раніше повідомлялося, що Білорусь відмовилася від української свинини і кормів для тварин. Пізніше Державна служба безпеки продуктів харчування Міністерства сільського господарства Вірменії ввела заборону на імпорт свиней і продуктів зі свинини з України.


                         



Коментарі