Економіка України
Подобається

Дізнайтесь який майбутній Закон знищить українську економіку

09/10/2016
Дізнайтесь який майбутній Закон знищить українську економіку

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в ефірі програми "Шустер LIVE", передає прес-служба політсили.
Законопроекти № 2554-д і № 2555-а про індустріальні парки пропонують узаконити мегакорупцію в країні. Більш того, створення "податкового раю" для обраних загрожує знищення всієї української економіки.

Політик зазначила, що існуючі в світі індустріальні парки дійсно дають можливість розвивати інвестиційний клімат. Але вони працюють за іншими законами, не завдаючи шкоди економіці країни. Зокрема, жоден індустріальний парк в світі не звільнений від оподаткування.


Тимошенко нагадала, що відповідно до ст. 107 Договору про функціонування Європейського союзу будь-які пільги по податках для окремих підприємств заборонені, як і будь-які порушення рівності конкуренції.

"В українському варіанті так звані індустріальні парки принесуть користь не Україні, а наближеним до влади бізнесменам", – пояснила вона.

"За красивою назвою" індустріальні парки "в законі сховали мегакорупцію і обман. Нам кажуть, що в законі йдеться про умови для новостворених підприємств. Але почитайте ст.38 – там немає і натяку на новостворені підприємства", – додала Тимошенко.


За словами лідера партії, то, що закон написаний під конкретних зацікавлених власників підприємств, підтверджує також і перелік галузей, визначених під індустріальні парки.

"До списку галузей під ці індустріальні парки увійшли цукрові заводи і кондитерські фабрики, виробники червоної і чорної ікри, металургійні і хімічні підприємства. Тут так все зрозуміло, що в наступному законі просто треба вписати прізвища власників, яким буде дозволено жити за законом. Вгадайте з трьох разів, для кого це робиться? Цукрові заводи стоять по всій країні. Інвестор прийде будувати цукровий завод, якщо значною частиною підприємств володіє президент країни? Те ж можна сказати про кондитерських фабриках "- зазначила лідер" Батьківщини ".

"Те, що в ці списки потрапили металургійні підприємства пояснює, чому" Опозиційний блок "голосував за закон про" податковий рай "в повному складі. Але ми повинні розуміти, що якщо Україну позбавлять податків від металургії, це просто вб'є нашу економіку. Адже згідно структурі економіки, податки платять тільки колишні радянські підприємства ", – додала вона.

"Створюючи такі офшорні зони, перетворюючи Україну в Панаму, вони не тільки порушують міжнародні закони, а й реально знищують всіх інших українських виробників, які виробляють аналогічну продукцію. Ці підприємства будуть змушені закритися", – зазначила вона.

Ще одним доказом того, що закон написаний "для своїх", а не для іноземного інвестора, сам принцип визначення підприємств, які будуть звільнені від податків, вважає політик.


"Хто буде визначати списки підприємств, які працюють поза законом? Це губернатори і місцева влада або уряд. А скільки буде коштувати для інвестора потрапити в такий податковий рай? І чи захочуть іноземні інвестори конкурувати між собою, хто дасть більше хабар? І сюди ніхто ногою не ступить . Адже це офшорні зони, прямо заборонені спеціальної статті договору країн ЄС ", – переконана лідер фракції.


                         



Коментарі