Економіка України
Подобається

У Чернівцях заборонили завозити на звалище відходи з інших областей

17/08/2016
У Чернівцях заборонили завозити на звалище відходи з інших областей

Розірвати відповідні угоди зобов'язали комунальне підприємство "Чернівціспецкомунтранс" на позачерговій сесії Чернівецької міськради 13 серпня, передає Погляд. 

Депутати вважають, що полігон твердих побутових відходів введений в експлуатацію у 1995 році поблизу села Чорнівка вже вичерпав свій ресурс і завезення сміття з інших областей, зокрема з Львівщини, може погіршити екологічну ситуацію. 

Наразі створено робочу групу для вивчення ситуації на міському сміттєзвалищі та розробки заходів з покращання санітарно-екологічних умов у мікрорайоні. Зокрема, мешканці вимагають провести централізоване водопостачання, відремонтувати дорогу до міського полігону та впорядкувати придорожню смугу. Разом з тим департамент ЖКГ вже зобов’язали поливати дорогу до місцевого звалища двічі на добу. 

Згідно з домовленостями, МКП "Чернівціспецкомунтранс" уклало угоди з п'ятьма львівськими підприємствами щодо прийняття на захоронення 5000 м3 або 833 тонни безпечних відходів до 2017 року. При цьому Чернівці продукують 1200-1400 кубів сміття на добу. Станом на 12 серпня відповідно до зазначених угод зі Львова на полігон у Чернівцях завезено 1660 м3 сміття, а саме: 04.08.2016 р. – 960 м3; 05.08.2016 р. – 700 м3, тобто лише третину від запланованого. 

Як зазначає директор Департаменту житлово- комунального господарства Чернівецької міськради Сергій Погорений, місту доведеться повернути частину коштів, які львівські фірми заплатили за вивезення сміття заздалегідь. 

«Львів проплатив 105 тисяч гривень, а ми надали послуг на 24 тисячі гривень, – каже комунальник. – Сміття, яке вже надійшло зі Львова, захоронене та ущільнене відповідно до норм і правил. Робоча група перевірить, які відходи були завезені, проте гарантую, що це четвертий клас небезпеки, тобто практично таке саме сміття, яке надходить з Чернівців».


                         



Коментарі