Економіка України
Подобається

Міністри-недоучки добивають українську медицину

17/08/2016
Міністри-недоучки добивають українську медицину

Столичні медики занепокоєні ініціативами нового міністра. Новопризначена Уляна Супрун після того, як отримала високу посаду, вирішила почати реформи в медицині з радикальних змін системи надання швидкої допомоги.

Про це повідомляє "Главком" із посиланням на коментарі головного лікаря Київської швидкої допомоги Анатолія Вершигори.

"Нещодавно призначена виконувачкою обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун уже налаштувала проти себе значну частину медичної спільноти. Волонтерка, яка прибула до України з США й отримала високу посаду, вирішила почати реформи в медицині з того, що радикально змінить систему надання швидкої допомоги ", – розповів Вернигора.

Відомо, що найпершим кроком у медичних реформах повинна стати заміна звичайних лікарів швидкої допомоги на парамедиків.

Свого часу Супрун аргументувала таку ідею конкретними цифрами. Лікар, який прибуває на виклик, думає, що має достатньо знань і на місці може більше допомогти. Проте, за розрахунками, кожна хвилина швидшого направлення пацієнтів до лікарні – це мінус 5% смертності.

На думку головного лікаря, це досить необґрунтований крок, і краще повернути нормальні доходи звичайним лікарям.

"От чому ми "загорілися" парамедиками? У нас сьогодні велика армія середніх медичних працівників, які пішли зі швидкої допомоги працювати в супермаркети, заправки, приватні медичні фірми, аптеки… Просто поверніть нам нормальну зарплату", – додав він.

Нагадаємо, раніше український письменник і соціальний психолог Олег Покальчук порівняв хід здійснення українських реформ з актом ексгібіціонізму перед Заходом.


                         



Коментарі