Економіка України
Подобається

Українці перестали заощаджувати на одязі

29/06/2016
Українці перестали заощаджувати на одязі

У порівнянні з минулим роком цього літа українці роблять удвічі більше покупок
Цього літа українці роблять удвічі більше покупок в порівнянні з 2015 роком. Про це повідомила директор з маркетингу інтернет-магазин одягу та взуття LeBoutique Юлія Шилова, передає Корупція.Маркет.

"У порівнянні з минулим роком цього літа українці роблять удвічі більше покупок. При цьому середній чек виріс на 9% – з 576 гривень до 627 гривень за рахунок збільшення частки взуття і товарів преміальних брендів. Ціни на товари сегмента середній мінус і середній залишилися без змін ", – повідомляє Юлія Шилова.

При цьому маркетолог підкреслює, що традиційно літо – це низький сезон для категорії одягу і взуття. В цей час люди вважають за краще витрачати гроші на відпочинок і оздоровлення. Плюс збирають гроші на шкільні базари – адже зібрати дитину в школу – недешеве задоволення.

Крім того, літній гардероб для середнього українця набагато простіше і дешевше, ніж осінній або зимовий. Чоловіки влітку обмежуються кількома футболками та сорочками, джинсами, шортами, капцями, мокасинами або кедами, кросівками, Сліпони, туфлями. У дітей – взагалі 10 футболок, дві пари шортів і сандалі. Жінки теж можуть обходитися меншою кількістю одягу. Відповідно, середній чек знижується на 20% мінімум в порівнянні з холодним сезоном.

"Але незважаючи на низький сезон, можна однозначно сказати, що якщо в Україні радикально не зміниться політична ситуація і курс долара, це літо буде набагато успішніше минулого року. А ось як вплине на фешн-рітейл початок опалювального сезону з збільшеними тарифами – велике питання" , – резюмує Юлія Шилова.