Економіка України
Подобається

США створить оборонний холдинг в Україні

29/06/2016
США створить оборонний холдинг в Україні

США планують створити на базі підприємства «Мотор-Січ», яке спеціалізується на виробництві авіадвигунів, оборонний холдинг, що випускає летальну зброю. Про це повідомляє Joinfo.ua, передає Корупція.Маркет.

«Мотор-Січ» об'єднають з іншими українськими оборонними фірмами. А модернізація пройде за допомогою американського обладнання і технологій.

Створення нового холдингу є частиною стратегії США, спрямованої на військову підтримку України. Він буде створюватися за допомогою найбільших американських корпорацій, в тому числі L-3 Communications і Raytheon. Військовий холдинг буде здатний самостійно ремонтувати і модернізувати озброєння української армії.
Статус «Мотор-Січ» як приватної компанії дозволяє американським партнерам увійти до складу акціонерів, в тому числі і з майбутнім прицілом виходу на ринок ремонту залишилася радянської техніки на експортних ринках.

А також даний проект дозволить ряду прихильників України в постачанні їй летального зброї обійти офіційну відмову США в цьому, і в такий спосіб забезпечити складання відповідних систем на національних потужностях.