Економіка України
Подобається

Переселенцям і учасникам бойових дій АТО видадуть кредити на будівництво житла

29/06/2016
Переселенцям і учасникам бойових дій АТО видадуть кредити на будівництво житла

Учасники бойових дій та переселенці отримають довгострокові пільгові кредити для будівництва житла в селі.
      За інформацією Прес-служби Мінрегіону вдосконалено механізм надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, передає Корупція.Маркет. «Ми розширюємо можливості надання таких кредитів і зможемо збільшити будівництво такого житла, розширивши коло позичальників», – повідомив віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Уряд затвердив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі».
«Громадяни, які були змушено переселені з тимчасово окупованих територій, зможуть отримати такий кредит. А учасники бойових дій отримають такий кредит в першу чергу », – пояснив суть постанови чиновник. За його словами, в 2015 році було надано 2972 ​​таких кредиту. «Програма розроблена для того, щоб посилити можливість будівництва на селі. Ця постанова створить додаткові можливості і для розвитку Об'єднаної територіальних громад », – підкреслив Геннадій Зубко. Постанова передбачає надання кредиту різним соціальним верствам сільського населення – як працюючим в особистих селянських господарствах, так і працюючим в суспільному виробництві, в тому числі внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території, які виявили бажання працювати і проживати в сільській місцевості відповідно до тимчасовою реєстрацією в сільських населених пунктах.

Документом передбачено першочергове надання кредитів учасникам бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції і громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб. Крім того, постановою збільшено граничний розмір кредиту, який розрахований з урахуванням інфляційних процесів в державі.