Технології
Подобається

5 ГОЛОВНИХ ПОМИЛОК, ЯКІ МИ РОБИМО В FACEBOOK

26/06/2016
5 ГОЛОВНИХ ПОМИЛОК, ЯКІ МИ РОБИМО В FACEBOOK

Соціальні мережі можуть значно спростити життя, а можуть сильно її зіпсувати, якщо допустити деякі помилки. Необдумане використання таких сайтів може привести до зіпсованим відносинам, звільнення і фінансових втрат. Якщо такі пригоди не входять до твої плани, повторюй ці помилки, повідомляє Коррупія.Маркет

1. Біографія в соцмережі. Facebook та інші соціальні мережі пропонують нам написати все про своє життя: місце народження, освіту, кар'єру, сімейний статус. Ти точно не розповіла б всього цього випадковій людині на вулиці. Безумовно, приємно, коли тебе привітають з днем ​​народження всі двісті друзів. Але ці дані (дату народження або дівоче прізвище матері) можуть використовувати, щоб зламати твій рахунок в банку. Соціальні мережі дуже допомогли шахраям в зборі інформації про жертви. Вони можуть зламати щось більш важливе, ніж сторінка в Facebook, за допомогою тих даних, які ти добровільно надаєш.

Не пиши на сторінці дату народження (найближчі люди і так пам'ятають цей день), імена родичів і клички домашніх тварин. Все, що можна використовувати для злому твого банківського рахунку, потрібно приховати.

2. Пости «для всіх». Те, що ти пишеш і розповсюджуєш в мережі, можуть побачити всі: батьки, начальник, колишній хлопець, рекламні фірми і шахраї. Публікація «для всіх» – це не розповідь історії подружці на власній кухні, де всі свої. Це як вийти на людну вулицю і прокричати на весь голос. Найрізноманітніші люди можуть переказати твої слова того, кому небажано їх почути, і це зіпсує тобі репутацію. Твою публікацію можуть неправильно зрозуміти або вирвати з контексту, що може призвести до ускладнення спілкування з оточуючими. Ти ж не хочеш таких неприємностей? Зміни налаштування своєї сторінки, щоб публікації могли побачити тільки друзі. Якщо тобі захочеться розповісти щось всім людям в Facebook, ти легко зможеш змінити налаштування. Будь особливо пильна, коли публікуєш фотографії.

3. Розташування. Відвідавши новий ресторан або відправившись в іншу країну, ми поспішаємо поділитися враженнями з друзями за допомогою Facebook. І робимо там Чекин. Ця звичка дуже допомагає злочинцям в їх «роботі». Так сторонні люди можуть простежити, де ти живеш, працюєш і розважаєшся. Простий Чекин в кафе або закордоном покаже всім, що ти не вдома, що дуже важливо для грабіжника. Щоб не стати жертвою пограбування, подумай про безпеку. Відключи геотеги в фото, якими ділишся в мережі. Відмовся від Чекин або настрій опцію так, щоб їх могли бачити найближчі друзі. Випадковим людям нема чого знати, де ти знаходишся.

4. Пароль. У Facebook є особисті фото і повідомлення, які не варто бачити стороннім. Може, ти відправляла родичам номер своєї банківської картки або скани документів? Ця інформація не повинна потрапити в чужі руки. І ти заходила на різні сайти без спеціального пароля, а через Facebook або інші соціальні мережі. Якщо зламають твою сторінку, то зламають і всі інші ресурси. Обезопась себе: використовуй пароль найвищого ступеня надійності і SMS-підтвердження для входу на сторінку. Не можна застосовувати один і той же пароль для різних сайтів, для кожного використовуй унікальний пароль, щоб всі твої аккаунт не зламали одним разом.

5. Дружба не з друзями. Тобі траплялося додавати в друзі людини, якого ти не знаєш? Ти його ніколи не бачила, але у вас багато спільних друзів, і ти вважаєш неввічливим відмовити в реченні «дружити». Ця поширена помилка призведе до проблем. Твій новий друг побачить всю інформацію «для друзів»: фото, Чекин, життєві факти та інше. Ця людина зможе облямувати тобі і твоїм друзям спам або вірус. Щоб такого не сталося, «дружи» в мережі тільки з тими, кого знаєш у реальному житті. Існують певні програми, наприклад, Friend of Foe від Kaspersky Lab, які допоможуть визначити, хто з твого списку друзів дивно поводиться (поширює віруси, наприклад).

Онлайн безпеку має велике значення, адже віртуальний простір займає важливу частину нашого життя.
 


                         



Коментарі