Економіка України
Подобається

Українці з рекордною швидкістю утеплюють своє житло

22/06/2016
Українці з рекордною швидкістю утеплюють своє житло

21 червня 2016 року Державне агентство з енергоефективності та енергоощадження повідомило про те, що за час існування "теплих кредитів" населенням було залучено на утеплення близько 2 мільярдів гривень.

"Сьогоднішня статистика у черговий раз підтвердила, що у 2014 році Уряд зробив правильний крок, прийнявши програму з утеплення житла. За час її існування інтерес з боку населення, ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку) і субсидіантів постійно зростає, і громадяни вже залучили значні кошти на енергоощадження в житло", – повідомив Глава Держенергоефективності Сергій Савчук, передає Корупція. Маркет.

Програма "теплих кредитів" тривалістю в один рік була введена владою України в 2014 році, однак після перших успішних результатів Постановою Кабінету Міністрів України №929 від 11.11.2015 року було прийнято рішення продовжити її ще на рік.

Згідно з правилами видачі "теплих кредитів", держава компенсує частину суми кредиту на енергоефективне обладнання й матеріали для населення, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. Сума компенсації коливається в розмірі від 20 до 70 відсотків.

"Час опалювання атмосфери пішов у минуле. Зараз нам необхідно зробити конкретні та дієві кроки для того, щоб якомога менше використовувати газу, електроенергії та інших видів палива", – коментував програму колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Позитивно оцінює Держенергоефективність і роботу нового прем'єра.

"У час перебування на високих державних посадах Володимир Гройсман завжди підтримував ідею підвищення енергоефективності в нашій країні. Напевно, саме тому Вінниця, де він був мером, стала першим містом на пострадянському просторі, яке отримало енергетичну нагороду Уряду Швейцарії", – повідомив 16 червня Сергій Савчук і додав, що попит на "теплі кредити" у населення продовжує активно рости.

За період з 4 по 16 травня 2016 року було видано в 8 разів більше кредитів, ніж за весь травень роком раніше.
За інформацією Держенергоефективності, найчастіше програмою користуються у Львівській (178 млн грн) та Київській (151,11 млн грн) областях, найрідше – в Миколаївській (26,54 млн грн) та Луганській (27,20 млн грн) областях.

Як показують опитування ОСББ з усіх регіонів України, 70% відзначили, що їм вдалося заощадити кошти, 81% ОСББ відчули підвищення комфортності житла.

Варто зазначити, що 16 червня 2016 року влада США високо оцінила роботу України в сфері енергоощадження та висловила готовність зміцнити співпрацю двох країн в цій області.


                         



Коментарі