Економіка України
Подобається

Євробанк визнали неплатоспроможним

20/06/2016
Євробанк визнали неплатоспроможним

Національний банк України відніс Євробанк до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба регулятора, передає Корупція. Маркет.

«Куратор Євробанку виявив факти здійснення банком операцій з «дроблення» депозитів – переказ коштів з поточних рахунків юридичних осіб на рахунки фізичних осіб в обсязі до 200 тис. грн. У той же час через втрати ліквідності банк перестав виконувати в строк операції клієнтів», – заявили в НБУ.

У травні Нацбанк погоджував покупку прямого придбання істотної участі в Євробанку, яку також схвалив і Антимонопольний комітет України громадянину Казахстану Болату Назарбаєву.

Він заявив про бажання купити 63,335 млн акцій, що становить 50% зареєстрованого статутного капіталу українського банку. Решту планувала придбати Гульмира Сарсембаева.

Однак угода між інвесторами з Казахстану і Євробанком не відбулася. Це і загрожувало банку закриттям. Власникам потрібно було знайти кошти на підтримку фінустанови. Інакше картотека неплатежів буде зростати, що і змусило НБУ вивести банк з ринку.


                         



Коментарі