Економіка України
Подобається

Гройсман привезе з США 200 млн на боротьбу з корупцією

16/06/2016
Гройсман привезе з США 200 млн на боротьбу з корупцією

Сполучені Штати Америки мають намір виділити Україні 220 млн. дол. Для фінансування реформ, про це повідомляє Корупція.Маркет.

Про це повідомив віце-президент Сполучених Штатів Джо Байден під час зустрічі з прем'єр міністром України Володимиром Гройсманом.

Як повідомляє джерело, кошти будуть спрямовані на прискорення здійснення митної реформи. Так, в планах побудувати новий центр митного контролю, а також здійснювати усесторонню юридичну, інфраструктурну та регулятивну підтримку.

Американці також очікують, що виділені кошту будуть спрямовані на боротьбу з корупцією та реалізацію реформ ключових складовий системної влади, реалізацію конституційних поправок щодо правосуддя, що прийняла ВР на початку червня. Також у Вашингтоні чекають підтримки реформ ГПУ під керівництвом Юрія Луценка.

Очікується розширення співпраці між США та Україною в органах боротьби з корупцією, ЗМІ та цивільним суспільством.

Нарадаємо, що на початку червня Сполучені Штати підписали угоду про виділення чергового траншу для України. Цього разу мова йде про 1 млрд. дол.. Міністерство фінансів повідомляє, що ці кошти підуть на захист вразливих верств населення.


                         



Коментарі