Економіка світу
Подобається

Саудівська Аравія зробила знижку на нафту Європі

06/06/2016
Саудівська Аравія зробила знижку на нафту Європі

Державна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco зробила знижку на купівлю нафти для країн Європи, однак підняла вартість для покупців із США і далекосхідного регіону.

Про це повідомляє Корупція.Маркет.

Компанія у листі своїм клієнтам повідомила, що для північно-заходу Європи ціна нафти зменшилась на 35 центів за барель, а для середземноморського регіону — на 10 центів. У той же час, ціна на нафту для США зросла на 10 центів за барель, а для країн Далекого Сходу — на 35 центів.

Багато інвесторів здивовані таким кроком з боку Саудівської Аравії, оскільки у другій половині року попит і ціна на нафту зазвичай ростуть.

Аналітики вважають, що королівство знизило ціни у зв'язку з необхідністю конкурувати з Іраном. Так експорт нафти в країни Європейського союзу з лютого 2016 року досяг 400 тис. барелів на день.

За словами офіційних представників Тегерана, це не межа. Вони заявили, що в найближчі місяці мають намір збільшити постачання чорного золота до 700 тис. барелів на день після того, як Іран уклав угоди з грецькою, французькою та італійською нафтопереробниками.

Після лістингу державна нафтова корпорація Саудівської Аравії Saudi Aramco розраховує на капіталізацію більше $2 трильйонів. Це майже в 12 разів більше капіталізації української економіки, яка, за даними екс-міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса, складає $85 мільярдів.


                         



Коментарі