Економіка світу
Подобається

Microsoft звільняє 1850 співробітників

28/05/2016
Microsoft звільняє 1850 співробітників

звільнення

Корпорація Microsoft повідомила про нові звільнення в мобільному підрозділі. Тим часом ЗМІ стало відомо про плани софтверного гіганта відмовитися від випуску телефонів.

Як повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на заяву, зроблену Microsoft в середу, 25 травня, компанія скоротить 1850 робочих місць, витративши на цю кадрову реструктуризацію близько $950 млн.

Велика частина оголошених звільнень торкнеться фінського представництва підрозділу Microsoft Mobile (спеціалізується на випуску мобільних пристроїв), де роботи позбудуться 1350 чоловік, передає Корупція Маркет.

В електронному листі, розісланому співробітникам Microsoft, виконавчий віце-президент підрозділу Windows and Devices Group Террі Майерсон (Terry Myerson) назвав рішення компанії про ліквідацію робочих позицій «неймовірно важким» і зазначив, що Microsoft повинна бути «більш зосередженою в роботі на ринку телефонів» .

Microsoft купила у Nokia телефонний підрозділ в 2014 році. З урахуванням витрат, що послідували після придбання, ця угода обійшлася американському IT-гігантові в цілому в $9,4 млрд. У минулому році Microsoft скоротила 7800 робочих місць в структурах, пов'язаних з мобільними телефонами.

Кілька днів тому Microsoft повідомила про продаж бізнесу з випуску звичайних кнопкових телефонів компаніям FIH Mobile і HMD Global за $350 млн. За даними фінської газети Helsingin Sanomat, Microsoft припинить розробку і виробництво мобільних телефонів. Чи торкнеться це смартфонів, видання не уточнило.

Террі Майерсон запевнив, що Microsoft не має наміру цілковито покидати ринок мобільних телефонів і продовжить «розробку нових відмінних пристроїв».


                         



Коментарі