Технології
Подобається

Android вимагатиме біометричні дані замість паролів

25/05/2016
Android вимагатиме біометричні дані замість паролів

Компанія Google планує відмовитися від стандартних паролів на користь біометричних даних. Компанія розробляє систему, яка аналізуватиме комбінацію сигналів з особливостей друку, ходьби, місця розташування з Android-смартфонів користувачів. Розробника запрацює до кінця цього року.

Завдяки проекту біометричні дані замінитять двофакторну аутентифікацію. Його вперше представили на минулорічній конференції Google I/O. Розробкою займається дослідницький підрозділ Google ATAP.

android

За допомогою Trust API користувачі зможуть розблокувати пристрої або авторизуватись у додатках на базі кумулятивної "Оцінки довіри". Вона враховуватиме безліч факторів, включаючи особливості набору тексту, поточного місцезнаходження, розпізнавання особи і характеристик голосу.

Система постійно працює у фоновому режимі, збираючи дані про користувача, щоб формувати Trust Score. Якщо він недостатньо високий, додатки можуть знову запросити введення пароля. Різні програми можуть вимагати різний Trust Score. Наприклад, доступ до банківського додатком захистять сильніше, ніж ігри.

Кілька великих фінансових установ почнуть тестувати систему в червні 2016 року.

"Якщо тестування пройде добре, вона стане доступна кожному Android-розробнику в світі до кінця року", — каже глава Google ATAP Даніела Кауфмана

Trust API допоможе вирішити проблеми безпеки, пов'язані з одноразовими паролями.

Нагадаємо, компанія Google показала нову бета-версію Developer Preview 2 операційної системи Android N. В оновленні продемонстровано нові перспективні функції.


                         



Коментарі