Технології
Подобається

Технологія Project Abacus -новинка від Google

24/05/2016
Технологія Project Abacus -новинка від Google

9863d33cd7bd38970df5e85a378c2300

Компанія Google до кінця 2016 роки планує надати розробникам технологію Project Abacus, яка дозволить отримувати доступ до Android-додатків без введення пароля. Про це заявив на конференції Google I / O глава дослідницького підрозділу Google ATAP (Advanced Technology and Projects) Даніель Кауфман, повідомляє Techcrunch.

 

В смартфон вмонтують сенсори, за допомогою яких спеціальний алгоритм розрахує для кожного користувача показник Trust Score, який буде визначати, наскільки людина схожа на власника пристрою.

Відзначається, що при цьому будуть враховані риси обличчя людини, його голос, швидкість набору тексту, розташування, а також відстань до найближчих Bluetooth-передавачів і точок доступу Wi-Fi.

"У нас є телефон і в ньому є всі ці датчики. Чому ж їм не розпізнати вас, щоб ви не використали код доступу? Все, що потрібно – робочий стан гаджета. Trust API буде використовувати різні метрики для розрахунку Trust Score, який визначить, наскільки ви схожі на власника пристрою ", – сказав Кауфман.

Як повідомляє Корупція.Маркет, такі додатки, як ігри можна буде запустити з невисоким показником автентичності. А ось інші важливі сервіси, такі як банківські, зажадають Trust Score, близький до максимального.

Кауфман заявив, що в червні систему почнуть тестувати спільно з декількома дуже великими фінансовими організаціями, а впровадження Trust API значно змінить те, як ми взаємодіємо зі смартфонами, і підвищить рівень безпеки.

Так, якщо сторонній вдасться розблокувати захищений паролем смартфон, він не зможе отримати доступ до вмісту захищених Trust API додатків, так як система ідентифікує його як чужака.


                         



Коментарі